WordPress website vindbaar maken in Google, hoe werkt dat?

De vindbaarheid van je WordPress website binnen Google, hangt af van veel factoren. Zo is het allereerst belangrijk dat je website mobiel vriendelijk is, je website snel wil laden, en natuurlijk zijn backlinks nog steeds van groot belang.

De vindbaarheid van je site kun je vergroten door veschillende technieken toe te (laten) passen. Al deze technieken worden onderverdeeld in twee grote overkoepelende kappen. Dit zijn; On-page SEO en of page SEO. Webstudio Remon focust zich met name op On-page SEO.

Wat is On-page SEO?

On-page SEO richt zich op de kwaliteit van de pagina content. Deze pagina inhoud kun je optimaliseren op basis van een aantal voorwaarden (200+). Maar lang niet al deze punten zijn bekend. Google zorgt er voor dat deze gegevens strikt geheim blijven. Echter is er door de jaren heen al veel duidelijkheid bijgekomen over SEO en de punten waarop Google websites indexeert.

Het is van belang dat Google weet waar jouw pagina of website over gaat. Dit kun je bereiken door gebruik te maken van de volgende punten.

  • Page Title: de titel van je pagina
  • Meta Description: de omschrijving van je pagina
  • Headings: de structuur van je koppen
  • Bodytekst: de eigenlijke tekst
  • Afbeeldingen
  • Links

Kwaliteit boven kwantiteit

Zorg er vooral voor dat de inhoud van je website zo kwalitatief is, dat je het zelf ook zou willen lezen. Dit is het meest belangrijke uitgangspunt van On-page SEO. De structuur van de content komt daarna pas. En let op: kwaliteit gaat boven kwantiteit. Zorg dus liever voor minder pagina's met nuttige en informatieve inhoud, dan voor veel pagina's met nutteloze content en duplicate content.

Laat je WordPress website vindbaar maken in Google door Webstudio Remon

Neem vrijblijvend contact met ons op.