WordPress Tip: MailPoet aanmeldformulier met Contact Form 7

met Geen reacties
· Leestijd 3 Minuten

WordPress Tip: MailPoet aanmeldformulier met Contact Form 7 1

MailPoet aanmeldformulier maken met Contact Form 7

Heb je een nieuwsbrief en wil je op een stijlvolle manier abonnees werven op je WordPress site? Dit kan door middel van een aanmeldformulier gemaakt in Contact Form 7, deze lijst kun je koppelen aan één van jouw MailPoet lijsten.

Wat heb je nodig?
  • Deze plugin (Mailpoet - Contact Form 7 Integration)
  • Een actieve MailPoet installatie met minimaal 1 lijst
  • Een actieve Contact Form 7 installatie
  • Basiskennis over shortcodes

Aan de slag

Stap 1 - Maak een nieuw formulier

Om het aanmeldformulier in te stellen is er natuurlijk wel een nieuw formulier nodig binnen Contact Form 7, zorg dat je eerst deze aanmaakt. Klik op de knop 'MailPoet Signup' onder het tabblad 'Formulier'. Hier kun je vervolgens de waarden instellen naar voorkeur. Ook is het de bedoeling dat je in dit scherm de lijst selecteert waarop de bezoeker van je site zich zal aanmelden. Zorg in ieder geval dat in je formulier de tag [your-name] en [your-email] gebruikt worden. Aan de hand van deze twee velden kan de plugin automatisch de koppeling maken met je MailPoet lijst.

formulier-contact-form-7

 

Stap 2 - Notificatie instellen

Om goed gebruik te maken van de functies van Contact Form 7 kun je de mail als notificatie gebruiken. (Als de bezoeker op verzenden klikt krijg je normaal gesproken een mail met content, logisch toch?) Ja, dat zeker. Maar aangezien het doel van dit formulier is abonnees aan de MailPoet lijst toe te voegen doen we het maar zo. Zo kun je bijvoorbeeld als content kiezen voor een melding als in de onderstaande afbeelding. Op de plaats [your-email] verschijnt het adres van de bezoeker. Zo weet je precies wie zich heeft aangemeld op je lijst. (Je kunt dit eventueel ook vervangen door [your-name] of een combinatie van beide) Het is maar net wat jij zelf prettig vind om te ontvangen als melding!

mail-contact-form-7

 

Stap 3 - Plaatsen

Plaats de shortcode van je formulier op de gewenste plekken in je website.

 

Stap 4 - Testen

Vul een je naam en mailadres in en controleer vervolgens je MailPoet lijst om te kijken of de abonnee in de lijst staat.

 

Help, het lukt niet!

Heb je een korte vraag over de handleiding of heb je liever dat wij een aanmeldformulier voor je maken? Neem gerust contact op!

Volg Rémon Megelink:

Eignaar Webstudio Remon

Webdesign / SEO Expert / Fanatieke hobbybakker / Gadget Freak. Lievelingseten: Rundvleesstoofpot met rijst en bruin desembrood :) Wil je kennismaken? Bekijk de contactpagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *