WordPress Tip: gebruik maken van een ontwikkelomgeving

met Geen reacties

Een nieuwe website realiseren of je huidige website radicaal aanpassen?

Dat kan, het is echter handig om hiervoor wel een andere omgeving te gebruiken dan de locatie waar je huidige website staat. Maar, welke opties zijn er dan? In dit artikel beschrijf ik in het kort 2 verschillende opties die ik zelf regelmatig in de praktijk toepas. Let op: het is geen uitgebreide handleiding. Het zijn enkel een aantal mogelijkheden waar je zelf verder onderzoek naar kunt doen.

Altijd online, werken in een subdomein 

Werk je vanaf een vaste plek met een internetverbinding, of werk je misschien voor een klant? Dan is het handig om een subdomein aan te maken om aan de website te werken (zo kan de klant altijd live meekijken tijdens de ontwikkeling). Op deze manier is het ook relatief eenvoudig om je website over te zetten naar het hoofddomein, de database en de bestanden zijn namelijk al aanwezig op de server.

De bovenstaande manier van ontwikkelen is vaak het meest toegankelijk voor de bouwer die niet zoveel kaas heeft gegeten van hetgeen wat er achter de schermen gebeurt, maar meer gefocust is op de content van zijn of haar website.

Onderweg / offline, en toch werken aan je website

Ga je sleutelen aan je eigen website, en ben je ook vaak onderweg? Dan is het ideaal om een lokale ontwikkelomgeving op te zetten op je laptop. Dit kan door middel van Xampp (Windows, macOS en Linux). De lokale ontwikkelomgeving gedraagt zich eigenlijk hetzelfde als de webserver. Het maakt gebruik van phpMyAdmin (MySQL) en Apache (Open Source webserver). Door het exporteren van de bestanden en database uit de lokale omgeving, en deze te importeren in je online omgeving, staat je website (vaak) binnen ongeveer 30 tot 90 minuten volledig functionerend online. (Vergeet niet de URL te wijzigen binnen de database!)

Belangrijk: Zorg dat je tijdens het ontwikkelen gebruik maakt van de PHP versie dat je host ook aanbiedt!

 

Gereed en getest? Tijd om te verhuizen!

Is je website klaar om online te gaan? Dan is het nu tijd om je WordPress website te verhuizen! De meest actuele handleiding kun je vinden op de site WordPress.org

Delen:
Volg Rémon Megelink:

Eignaar Webstudio Remon

Webdesign / SEO Expert / Student Marketing / Gadget Freak. Lievelingseten: Pizza :) Wil je kennismaken? Bekijk de contactpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *