WordPress.org – Exclusieve features voor domeinnaamhouders met SSL-Certificaat

met Geen reacties

WordPress staat op een keerpunt

Matt Mullenweg (CEO en cofounder van WordPress) geeft aan dat WordPress op een keerpunt staat. Vanaf 2017 zullen er WordPress features beschikbaar komen die enkel geschikt zijn voor WordPress installaties die voorzien zijn van SSL versleuteling.

Matt schrijft het volgende: 

“We’re at a turning point, 2017 is going to be the year that we’re going to see features in WordPress which require hosts to have SSL available. Just as Javascript is a near necessity for smoother user experiences and more modern PHP versions for performance, SSL just makes sense as the next hurdle our users are going to face.”

Beschikbaarheid

Het is een logische stap, SSL hoeft niet meer duur te zijn. Met diensten als Let's Encrypt is het mogelijk om gratis je website te voorzien van een SSL-Certificaat. Het is echter verbazingwekkend om te zien hoeveel grote partijen deze functie nog niet standaard ondersteunen (met uitzondering van dure betaalde oplossingen). Deze stap van WordPress zal er hoogstwaarschijnlijk voor zorgen dat ook de grote hosting-partijen goedkopere oplossingen zullen bieden.

Wil jij al zeker zijn van een versleutelde installatie? Neem in dat geval vrijblijvend contact op om de hostingmogelijkheden te bespreken!

 

Bron: https://wordpress.org/news/2016/12/moving-toward-ssl/

 

Delen:
Volg Rémon Megelink:

Eignaar Webstudio Remon

Webdesign / SEO Expert / Student Marketing / Gadget Freak. Lievelingseten: Pizza :) Wil je kennismaken? Bekijk de contactpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *