Waarom SEO lastig is voor nieuwe websites en bedrijven

Waarom SEO lastig is voor nieuwe websites en bedrijven

Waarom SEO lastig is voor nieuwe websites en bedrijven, in dit artikel lees je er meer over

Hoewel SEO niet moeilijk hoeft te zijn (indien de juiste kennis aanwezig is). Blijft het vaak lastig om voor je kersverse website aan de slag te gaan met SEO. Hoe komt dat?

Snelle tip: Een SEO plan opstellen scheelt een hoop stress, en maakt je klus een stuk overzichtelijker!

"<yoastmark

Website structuur

Indien je bezig bent met de bouw van je website is het belangrijk aandacht te schenken aan de structuur. Zowel zoekmachines als de mensen die jouw website bezoeken, moeten snel hun weg kunnen vinden binnen jouw website. En gezien je nog geen data hebt kunnen analyseren is het lastiger om de website kwalitatief en gebruiksvriendelijk in te delen. Er is natuurlijk wel een basis van bewezen feiten waar je jezelf aan vast kunt grijpen.

Kwalitatieve content

Veel mensen maken de keuze om de website te optimaliseren (of in ieder geval een poging te doen tot) door content te richten op de zoekmachines. Hier is niets mis mee, zolang je er maar wel van bewust blijft dat de inhoud gelezen zal worden door echte mensen. Indien je zelf de inhoud niet als informatief ervaart, dan zal je bezoeker (en Google) dit waarschijnlijk ook niet informatief vinden!

Backlinks en Page Authority

Belangrijke onderdelen waarop zoekmachines jouw website rangschikken, zijn backlinks en Page Authority.

Om het even kort te houden, backlinks geven aan hoe betrouwbaar en informatief de inhoud van jouw website is. Als de informatie op jouw website nuttig is, bestaat de kans dat andere partijen een deel van jouw content overnemen. Ze zullen vervolgens naar jouw website doorverwijzen. Ze plaatsen dus een link vanaf hun website, naar jouw website (een backlink). Kom je een stuk van jouw content tegen, en is er niet gelinkt, neem dan contact op! Het is vanzelfsprekend dat backlinks langzaam opgebouwd zullen worden, en dat deze dus vanaf het begin niet aanwezig zullen zijn. Het gebrek aan backlinks* zorgt er voor dat je Page Authority (een score die aangeeft hoe belangrijk en betrouwbaar jouw website is) nog niet zo krachtig zijn dat je snel zult scoren op bepaalde zoekwoorden. Het is verstandig om te beginnen met laaghangend fruit (maar dit moet je wel eerst zien te vinden!).

*Backlinks zijn niet de enige factor die invloed hebben op je Page Authority!

Hulp nodig bij je SEO?

SEO voor jouw website uitbesteden? Onderzoek laten doen naar laaghangend SEO fruit? Laat je vrijblijvend adviseren en neem contact op (dit kan ook via onze Facebook pagina).